Feedback met SAVI®

Feedback met SAVI®

Zure Appel of Appeltje-Eitje? Feedback geven en krijgen – Praten over gedrag op het werk en thuis.


agenda & inschrijven

Image

‘Ik heb wat feedback voor je.’

Grote kans dat je brein in de stress schiet. Feedback krijgen, maar ook feedback geven, leidt vaak tot een stressreactie. In de neurowetenschap bekend als de ‘sociaal gevaar – respons’. Je zet je schrap. De kritiek komt. Of als gever: Hoe zeg ik het ‘netjes’? Zweet breekt je uit. Je ziet de luiken dichtgaan.

En toch, gedrag bespreken, ontdekken hoe we overkomen, wat we anders, handiger kunnen doen. Velen zeggen: dat wil ik! En dan horen we het liever recht voor zijn raap dan achter onze rug. Als we vaardig feedback geven en krijgen, dragen we bij aan prettige en resultaatgerichte werkrelaties.


Hoe doe je dat: feedback geven en ontvangen?

Feedback ontvangen, ook die klungelig en aanvallend gegeven is. Hoe krijg je de informatie op tafel die voor jou en jullie (werk) relatie behulpzaam kan zijn? 
En hoe geef je jouw feedback zo dat de ander hem kan horen? Ruisvrij. Vriendelijk. Op feiten gebaseerd en doelgericht.


Frisse, Feitelijke en Doelgerichte Feedback

Deze vervolg SAVI®- training verdiept je kennis van SAVI als uniek en krachtig communicatiemodel. Zoals in ieder gesprek, maar in het bijzonder bij een feedback-boodschap bepaalt de keuze van het type verbaal gedrag (dus het Hoe) wat de luisteraar hoort, en hoe effectief de informatie zal worden gebruikt. We koppelen SAVI® aan een model dat je zicht geeft op het samenspel van context, doelen en rollen in relatie tot feedback. Als ontvanger van feedback krijg je meer zicht op inhoudelijke triggers die je stress geven, waardoor je keuze krijgt je grenzen open te houden voor de informatie in plaats van ze te sluiten.


Tijdens de training

Leer je feitengerichte feedback te geven en ontvangen in lijn met de context, doelen en rollen.
Oefen je met feedback vanuit het perspectief van zowel de gever als de ontvanger
en ontwikkel je nieuwe feedback-strategieën.
Vergroot je je vermogen feedback als informatie te zien en deze minder persoonlijk te nemen, onder meer door je externe triggers te herkennen.
Werken we met eigen praktijksituaties.
Leer je je interne dialoog ruisvrij te maken, feiten en meningen te onderscheiden, fouten te erkennen en op je toon te letten.

Of je nu leidinggevende, teamlid, docent of partner, ouder of vriend bent, met deze training kun je feedback leren ontvangen, leren geven en leren vragen, waardoor je bijdraagt aan de ontwikkeling van anderen, jezelf en je relaties.


Je bent van harte welkom in deze training als je een SAVI-introductietraining hebt gevolgd.Trainers  Hella Ritz & Cunera van Hal
, gecertificeerde SAVI-trainers

Investering voor deze tweedaagse SAVI-Feedbacktraining


  • in groep met maximaal 16 deelnemers; veel individuele aandacht
  • met origineel SAVI-materiaal: Werkboek, Grid, Definitieboekje en Certificaat
  • volledig vergader-arrangement voor 2 dagen van 9:30-17u.
  • € 995,- excl. 21 % BTW

Meer informatie  Download de flyer hier: SAVI Feedbacktraining 1 en 2 februari 2024


agenda & inschrijven

Peter Kunneman, 06 53 16 84 52
Hella Ritz, 06 55 32 77 17


Contact

SCT® en Systems-Centered® zijn geregistreerde handelsmerken van het Systems-Centered Training and Research Institute, Inc., een non-profit organisatie. SAVI® en SAVIGrid® zijn geregistreerde handelsmerken van Claudia Byram & Frances Carter.

© 2020 Licht op de Zaak