Coaches

Image
Peter Kunneman

Peter is meer dan 30 jaar werkzaam geweest als business consultant bij o.a. Accenture en heeft daarna als projectdirecteur aanbestedingen in de publieke sector geleid.

In 2009 maakte hij kennis met de Theorie van Levende Menselijke Systemen en de daarop gebaseerde methode SCT tijdens een introductieworkshop met Yvonne Agazarian in York. Hij zag dat hij met het SCT-gereedschap veel meer waarde kon creëren voor organisaties dan met traditionele top-down methoden.

In de opleiding tot SCT-teamcoach, leerde hij dat je door bewust lidmaatschap op te nemen in de teams waarvan je de doelen en waarden onderschrijft, die teams verder helpt ontwikkelen en transformeren.

Samen met zijn vrouw richtte hij het bedrijf ‘Licht op de Zaak’ op om op basis van SCT, organisaties te helpen ontwikkelen en transformeren om zo hun doelen te realiseren.

Peter is sinds 2017 gelicenseerd SCT practitioner en teamcoach.

Peter op LinkedIn

Image
Hella Ritz

Hella is team-coach, trainer en executive coach.

Ze heeft dertig jaar ervaring, eerst als leidinggevende in non-profit en profit-organisaties, daarna als trainer en (team)coach. Ze is, als enige in Nederland,  zowel SCT-practitioner als SAVI-trainer.

Hella werkt sinds 2012 vanuit SCT, Systems Centered Theory. Toen ze tien jaar geleden de trein nam naar York (Old), had ze nog geen idee wat het inhield. Alleen wist ze intuïtief dat het klopte. Ze dompelde zich een week onder in de eigenzinnige en briljante wijze waarop Yvonne Agazarian een groep SCT leerde,  begeleidde in ontwikkeling en de systeemblik - de blik op het geheel - tastbaar maakte. Meteen was ze verkocht, onder de indruk van het nieuwe, de diepte èn de bruikbaarheid van SCT, ging ze de opleiding doen in de VS en studeerde negen jaar later af.  Daarnaast schoolde ze zich het afgelopen decennium in SAVI, het Systeem voor het Analyseren van Verbale Interactie, dat ten grondslag ligt aan de theorie van SCT. Met SAVI doorzie je een communicatiepatroon en kun je het actief wijzigen, opdat een systeem weer informatie verwerkt, waardoor werk- en interpersoonlijke problemen worden opgelost.

Hella op LinkedIn

Wij werken samen met deze coaches:
Image
Shanta Baan

Interesse naar wat mensen beweegt en liefde voor bewustzijnsontwikkeling vormen de rode draad in haar leven en werk. Van oorsprong Sociaal Geograaf werkte ze als adviseur/trainer aan internationale projecten voor o.a. SNV, de VN, EU en B&A adviesgroep. Het inzicht dat je als mens in essentie compleet bent opende een nieuwe dimensie en is nog altijd een basisuitgangspunt in haar werk als trainer coach. Ze volgde de zesjarige coachopleiding aan de School voor Zijnsoriëntatie en bekwaamt zich op dit moment in System Centred Training (SCT). Sinds 2012 is ze verbonden aan de opleiding Integrale Coaching als trainer en supervisor.

Shanta op LinkedIn

Image
Cunera van Hal

Cunera werkt in organisaties aan ontwikkeling van samenwerking, leiderschap en effectieve communicatie. Al meer dan 25 jaar. Met haar systeemgerichte werkwijze ondersteunt ze leidinggevenden, professionals en teams hun context te zien, zich met anderen te verbinden, werkrollen op te pakken en ‘gedoe’ minder persoonlijk te nemen. Als gecertificeerd SAVI® Trainer leert ze klanten hun communicatie te doorzien en werkgesprekken te krijgen die echt werken – die productief en plezierig zijn. Cunera stimuleert nieuwsgierigheid, een onderzoekende houding en experimenteren. Ze werkt samen met klanten in de gezondheidszorg, onderwijs, overheid, zakelijke dienstverlening en gastvrijheidssector. Cunera is Wagenings Ingenieur, opgeleid bij het ITIP en in Systems-Centered Training (SCT). Ze is aangesloten bij SAVICommunications (VS), bestuurslid van Stichting SCT-NL en lid van SCTRI (VS).

Cunera op LinkedIn

Image
Paula Nordhauzen

Paula is enthousiast over communicatie, teamontwikkeling en zelforganisatie. Ze studeerde Communicatie en is SAVI® gecertificeerd trainer. Ze geeft trainingen, is projectleider en werkt als coach voor organisatieontwikkeling. Tijdens een conferentie in Philadelphia in 2019 ontdekte ze SCT als landkaart waarmee je naar groepen en naar je eigen gedrag kunt kijken. Samen met Peter Kunneman is zij auteur van een Nederlandstalig boek over SCT in organisaties: Leve het Team. Groepsdynamiek: van boosdoener naar bondgenoot.
Haar missie is om mensen dichterbij elkaar en (hun eigen) natuur te brengen, ook in hun leefomgeving en werk. Door het faciliteren van goede gesprekken, heldere samenwerkafspraken en dynamische processen komen organisaties tot leven en veranderen muren in deuren.

Paula op LinkedIn

Image
Erik Slotboom

Erik helpt al meer dan 15 jaar organisaties in hun ontwikkeling. Daarbij richt hij zich op zelforganisatie en teamontwikkeling zodat mensen kunnen samenwerken aan hun gezamenlijke missie, met heldere besluitvorming en zonder dat kantoorpolitiek nodig is.
Hij is gefascineerd over hoe we als mensen gebruik kunnen maken van verschillen in plaats van ze te bevechten, zodat we tot betere oplossingen kunnen komen voor de complexe problemen van deze tijd.
In 2016 leerde Erik Systems Centered Training (SCT) kennen. Na een leerzame ervaring in een eigen organisatie, volgt hij nu het SCT curriculum om zich verder te bekwamen in SCT. Daarnaast volgt hij ook trainingsprogramma van SAVI®.

Erik op LinkedIn


Peter Kunneman, 06 53 16 84 52
Hella Ritz, 06 55 32 77 17


Contact

SCT® en Systems-Centered® zijn geregistreerde handelsmerken van het Systems-Centered Training and Research Institute, Inc., een non-profit organisatie. SAVI® en SAVIGrid® zijn geregistreerde handelsmerken van Claudia Byram & Frances Carter.

© 2020 Licht op de Zaak